Herdenkingsdiensten grootouders en kleinkind

De 2-jarige Ize Derijks die zondag overleed bij een ongeval in het Limburgse Meijel wordt vrijdag in Heesch herdacht. De herdenkingsdienst vindt om 14.00 uur plaats in gemeenschapshuis De Pas.

Vrijdagavond volgt de avondwake voor de grootouders van het meisje, die bij hetzelfde ongeval om het leven zijn gekomen. Dat meldde Omroep Brabant woensdag.

Ize was door haar 67-jarige grootvader Sjraar Hanssen en haar 64-jarige grootmoeder Riek Hanssen uit Meijel meegenomen voor een stukje fietsen. Het meisje zat bij een van haar grootouders achterop toen een 32-jarige Poolse bestuurder plotseling met zijn auto op de fietsers inreed.

De Pool heeft in de bocht op de Heldensedijk de macht over het stuur verloren, waarna hij dwars door een hek het fietspad op is gereden. De fietsers zijn ter plaatse overleden.

De bestuurder zit nog vast voor verhoor, uit een blaastest blijkt dat hij niet had gedronken. De resultaten van het urine- en bloedonderzoek zijn nog niet bekend. De politie doet nog onderzoek naar het ongeval.