1 dode en 33 gewonden bij treinramp

Bij het treinongeval in het Belgische plaatsje Wetteren zijn uiteindelijk 33 gewonden en 1 dode gevallen.

De gewonden werden opgenomen in verschillende ziekenhuizen in Aalst, Zottegem en Gent. Of er een verband is tussen het overlijden van het dodelijke slachtoffer en het treinongeval is nog niet bekend. Ook de oorzaak van het ongeval wordt nog onderzocht.

De trein, die vannacht om 2.00 ontspoorde en bestuurd werd door een Nederlandse machinist, was vanuit Rotterdam op weg naar Gent-Zeehaven. Van de 13 wagons ontspoorden er zes. Dat gebeurde waarschijnlijk bij een wissel. Drie van de wagons waren geladen met het licht ontvlambare acrylnitryl en vlogen in brand.

Na het ongeval werden in totaal 350 personen geëvacueerd die binnen een straal van 500 meter van het ongeval wonen. Ook het rusthuis en het ziekenhuis werden ontruimd. De personen uit het risicogebied worden nog steeds opgevangen in het nabijgelegen plaatsje Melle. Ze kunnen voorlopig nog niet naar huis omdat de laatste wagons nog worden nageblust om af te koelen. Tot die tijd is er mogelijk ontploffingsgevaar en een verhoogd risico op het vrijkomen van giftige stoffen.