Gezin slaapt in ballenbak door storm

Wat een tripje van een paar uur had moeten zijn, liep uit op een helse nacht op de ferry van Frankrijk naar Engeland. Suzanne Koeman, haar vriend en hun 3-jarige zoontje zaten vast op een ferry die door de storm de haven van Dover niet in kon. Maandag om 18.00 uur Nederlandse tijd hadden ze in Engeland aan moeten komen om de kerstdagen bij vrienden door te brengen, maar dit werd dinsdagochtend 09.00 uur.

“Het was een hele lange nacht”, vertelt Suzanne aan onze redactie op het moment dat de ferry eindelijk de haven van Dover binnen vaart. “De boot ging heel de tijd enorm heen en weer. Er viel van alles uit de schappen in het winkeltje aan boord en er werden zakjes uitgedeeld voor de zeezieken.”

Niemand had verwacht dat ze de nacht op de ferry door zouden moeten brengen. Er waren ook nergens fatsoenlijke slaapplekken, dus Suzanne moest improviseren. “We hadden al met een ander gezin zitten kletsen en zij kwamen ons halen omdat ze een goede slaapplek hadden gevonden voor de kindertjes. Die slaapplek was de ballenbak aan boord. Waar overigens geen ballen in zaten.” Omdat er verder alleen maar smalle bankjes waren om op te liggen zijn Suzanne en haar gezin in de ballenbak gaan liggen. “Daar zitten altijd van die matrasjes in zodat kinderen niet hard kunnen vallen. Dus dat lag lekker zacht en bovendien was het de enige plek waar het licht gedimd was.”

Huilende kinderen

Hoewel de ballenbak de beste plek op de boot was, was het nog altijd geen pretje om de nacht op het schip door te brengen. “Overal waren kinderen aan het huilen vannacht. Gelukkig was het personeel wel aardig en behulpzaam. We kregen te eten en te drinken.”

De storm heeft in Engeland niet alleen voor problemen met de ferry’s gezorgd, het is flink losgegaan in Groot–Brittannië. Twee mensen zijn om het leven gekomen door de storm.