Gewonde leerlingen van intensive care

De drie leerlingen van het ROC Rijn IJssel in Zutphen die op 15 mei zwaargewond zijn geraakt na een val van vier meter zijn van de intensive care af.

Ze vielen samen met vier andere leerlingen van een balustrade tijdens een oefening van de Penitentiaire Inrichting Arnhem, op een militair oefenterrein in Schaarsbergen bij Arnhem.

De oefening was door de school van de slachtoffers geregeld voor twee klassen van de opleiding Orde en Veiligheid. De drie zwaargewonde leerlingen liggen nu in het AMC St. Radboud in Nijmegen verder te herstellen van hun hoofd- en rugletsel.

De drie andere leerlingen raakten ook gewond maar niet levensbedreigend, twee daarvan mochten het ziekenhuis vrijdag al verlaten. De zevende gewonde kon dezelfde dag nog naar huis na een korte behandeling.

Op het moment van de ongeluk waren de leerlingen opstandige gevangenen aan het naspelen. Dit was een oefening van het Interne Bijstandsteam van de twee gevangenissen in Arnhem. Waarom de slachtoffers op de balustrade stonden en of ze daar toestemming voor hadden kan een woordvoerder van de marechaussee niet zeggen.