Geen invalideplek voor man zonder benen

Kees Kroon uit Nijmegen krijgt ondanks het feit dat hij zijn benen mist geen invalideparkeerplaats van de gemeente. De drie verzoeken die hij afgelopen jaren heeft ingediend zijn allemaal afgewezen en al die tijd kan hij niet voor zijn huis aan de Lieven de Keystraat kan parkeren. Omdat hij met zijn protheses niet meer dan vijftig meter kan lopen, moet hij regelmatig op zijn knieën naar huis kruipen.

Afgelopen winter moest Kees zich zelfs op zijn knieën door de sneeuw heen worstelen. Zijn parkeerplek lag tachtig tot negentig meter bij zijn huis vandaan en dat was te ver om zijn protheses te gebruiken. Hoewel Kees kniebeschermers onder zijn stompen had, zijn dergelijke acties niet zonder gevaar. “Als mijn beenstompen open komen te liggen kan ik geen protheses meer dragen, met alle gevolgen van dien”, aldus Kees. De man laat weten dat hem dat al vaker is overkomen. “Ik moet bij gebrek aan plekken regelmatig een straat verderop parkeren”, vertelt hij.

Kees is al twee keer met de gemeente in gesprek geweest, ‘maar toch verandert er niets’. “Ze zeggen keer op keer dat er genoeg parkeerplek is bij mij in de straat”. Het enige wat de man wel heeft gekregen is een invalideparkeervergunning van de gemeente, maar deze vergunning lost volgens hem ‘helemaal niets op’. “Ik kan dan wel toestemming hebben om op een invalideparkeerplek te gaan staan, maar zonder daadwerkelijke plek heb ik daar helemaal niets aan”, aldus Kees.

Een woordvoerder van de gemeente laat maandag weten met de man in gesprek te gaan. “We gaan nogmaals kijken wat we voor hem kunnen doen”, aldus de woordvoerder.