Geen duidelijkheid over doodsoorzaak Ruben en Julian

Het zal nooit bekend worden hoe de twee broertjes Ruben en Julian uit Zeist om het leven zijn gekomen. Uitgebreid onderzoek in binnen- en buitenland heeft geen duidelijkheid opgeleverd omtrent de doodsoorzaak. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) dinsdag laten weten.

Uit de sectie en het toxicologisch onderzoek door het NFI (Nederlands Forensisch Instituut) is de oorzaak van de dood niet naar voren gekomen. Dat komt mede door de staat waarin de lichamen van de jongens zijn aangetroffen.

Ook de resultaten van het forensisch onderzoek op de plaats waar de jongens zijn gevonden hebben geen duidelijkheid gebracht, ook niet over de plaats waar de jongens om het leven zijn gebracht. Wel kan volgens het OM worden geconcludeerd dat er geen aanwijzingen zijn dat anderen dan de vader betrokken zijn geweest bij het overlijden van de jongens.

Nabestaanden

De nabestaanden van de broertjes en hun vader zijn maandag geïnformeerd over de uitkomsten van het onderzoek.

Ruben en Julian werden op 6 mei van dit jaar voor het laatst gezien met hun vader. Op 19 mei werden zij dood gevonden in een afwateringsbuis in Cothen. Bekijk hier de tijdlijn van de zaak Ruben en Julian.