Free Record Shop vraagt faillissement aan

Free Record Shop vraagt maandag faillissement aan voor zijn Nederlandse activiteiten. Dat heeft het bedrijf, eigendom van oprichter Hans van Breukhoven, vrijdag bekendgemaakt.

“In overleg met de curator zal worden gekeken of een doorstart op basis van een crediteurenakkoord te bewerkstelligen is. Ook wordt bekeken met de curator of de winkels vooralsnog open kunnen blijven. Het is kansrijk dat er winkels van Free Record Shop in het straatbeeld blijven bestaan”, aldus de directie.

Het faillissement heeft betrekking op 141 Nederlandse filialen en 755 medewerkers. De bedrijfsonderdelen Game Mania en de Belgische tak van Free Record Shop worden buiten het faillissement gehouden. Investeerder ProCures heeft onlangs deze tak overgenomen en ,,kan de continuïteit van de bedrijfsvoering van deze onderdelen waarborgen”.

De directie heeft vrijdag de medewerkers, vakbonden en leveranciers op de hoogte gebracht. Free Record Shop staat al jaren onder druk door de crisis en opkomst van de onlineverkoop van muziek en films.

Bron: ANP