Franse hyacinten redden Nederlands bloemencorso

Niet alleen wij hebben last gehad van de lange, koude winter. Ook voor de bloembollen waren de lage temperaturen onvoordelig. Gevolg: een hoop kale velden én geen Nederlandse hyacinten bij het Bloemencorso van de Bollenstreek, dat aanstaande zaterdag  voor de 66ste keer plaatsvindt.

Uit voorzorg heeft de organisatie besloten om hyacinten uit Frankrijk te halen. Een domper voor John van der Sloot. Zijn velden staan inmiddels wel in bloei, maar dat is te laat voor het corso. Vorig jaar werd het juist te vroeg warm en kwam het corso voor John net te laat. Hij spreekt van een unieke situatie.

Uit Frankrijk zijn nu drie wagens vol hyacinten gekomen. Ze zijn net op tijd binnen om ‘opgestoken’ te worden op de praalwagens. Dat gebeurt onder meer in Sassenheim, waar zo’n duizend man hard werkt om de praalwagens op tijd af te krijgen voor zaterdag.

Verslaggever Britt Lap (@BrittHVNL) nam een kijkje bij John van der Sloot en bij de versiering van de praalwagens in Sassenheim. Haar verslag is om 19.00 uur te zien bij Hart van Nederland.