3 doden bij explosies marathon Boston

Er zijn zeker drie doden door de explosies bij de marathon van Boston. Dat heeft de politie van de Amerikaanse stad bekendgemaakt tijdens een persconferentie. De politie wilde niet bevestigen of een van de dodelijke slachtoffers een 8-jarige jongen is. Minstens 140 mensen zijn volgens lokale ziekenhuizen gewond geraakt, meldt nieuwszender CNN. Zeker zeventien gewonden zijn in kritieke toestand opgenomen.

De politie is bezig met een huiszoeking in Revere, een voorstad van Boston, in verband met de explosies maandag tijdens de marathon waarbij drie mensen omkwamen. Dat meldden lokale media. De politie bevestigt dat een huiszoekingsbevel in verband met het onderzoek naar de explosies is uitgegeven, maar geeft geen verdere details.

Voor de marathon hadden zich 73 Nederlanders ingeschreven. Voor zover bekend zijn onder hen geen slachtoffers. In andere Amerikaanse steden als Washington en New York zijn na de explosies scherpe veiligheidsmaatregelen getroffen.

Wijnand van der Werf woont in Boston en stond op het moment van de explosies voor zijn werk op een flatgebouw vlakbij de finish. “Ik hoorde ineens een harde knal gevolgd door nog een harde knal. Niet veel later zag ik rookpluimen opstijgen en begon ik kruitdampen te ruiken”, vertelt hij. In eerste instantie ging het verhaal dat er leidingen geknapt waren, maar dit geloofde Wijnand niet. Hij merkte direct dat er meer aan de hand was. Het had weinig gescheeld of hij had zelf aan de finish gestaan. “Ik was van plan daar te gaan kijken, maar mijn werk liet het niet toe. Een uur nadat ik besloten had niet te gaan vonden de explosies plaats.”

Ken jij mensen die meededen aan de marathon of bij de finish stonden? Neem dan contact op met de redactie via 0031(0)20-800 7777 of hart@sbs.nl.

 

 

 

Bekijk hieronder videobeelden die gemaakt zijn door ooggetuigen in Boston. Let op, beelden kunnen schokkend zijn.

http://www.youtube.com/watch?v=SGGTgUqMsXw

http://www.youtube.com/watch?v=SKBV_RAIymQ