Ex-wethouder Meerssen pleegt zelfmoord

Ex-wethouder Jo Dejong van Meerssen heeft zichzelf van het leven beroofd. Dit heeft de politie bekendgemaakt. De 58-jarige Dejong werd maandagochtend dood gevonden in zijn huis in Ulestraten.

Onlangs trad hij af als wethouder van de gemeente Meerssen, omdat hij een gemeenteambtenaar tegen haar wil een tongzoen had gegeven. Dit gebeurde tijdens carnaval in een kroeg. De vrouw diende een klacht in over het voorval, maar deed geen aangifte.

De gemeente liet na het incident in een persverklaring weten: “De raad verafschuwt eensluidend het gedrag dat de heer Dejong heeft vertoond naar het slachtoffer toe. Het gedrag dat de voormalige wethouder heeft vertoond is op grond van menselijke aspecten en waardigheid volstrekt ontoelaatbaar.” Dejongs eigen partij, Partij Jo Dejong, veranderde de naam na het voorval in PJD.

Burgemeester Hans Schmidt van Meersen heeft vanwege het overlijden van Dejong zijn vakantie afgebroken. De gemeente geeft volgens L1 geen commentaar op het overlijden op verzoek van de familie van de ex-wethouder.