Ex-baasje dode hond kapot van verdriet

Miranda, het ex-baasje van de hond die afgelopen zaterdag in een tas in het Maas en Waalkanaal werd gevonden, is in shock. Zij had de hond, genaamd Snoopy, afgestaan omdat hij niet door één deur kon met haar andere hond. In goed vertrouwen gaf zij de hond aan een man die ze kende van de voetbalclub. Met gruwelijke gevolgen.

Die man heeft inmiddels bekend dat hij het dier om het leven heeft gebracht, maar beweert dat er geen opzet in het spel was. Volgens de oom van Miranda, die voor haar het woord voert omdat ze te aangeslagen is, is daar geen woord van waar.  “Snoopy is waarschijnlijk gebruikt voor hondengevechten. Die hond was daar helemaal niet geschikt voor, dat was zo’n lief beest. Waarschijnlijk heeft Snoopy verloren en heeft die man zijn frustraties op het dier afgereageerd.” De dader is inmiddels vrijgelaten en zit ondergedoken wegens ernstige bedreigingen.

Miranda wil Snoopy graag terug omdat ze hem wil laten cremeren, zodat hij alsnog een waardig afscheid krijgt. Maar de politie weigert het lijk vrij te geven, omdat ze bang zijn dat zij foto’s van het dier gaat twitteren en daarmee voor meer onrust in Nijmegen zorgt, vertelt Miranda’s oom. De politie zelf twitterde in eerste instantie de schokkende foto’s van Snoopy, waardoor heel Nijmegen op zijn kop stond. Het Openbaar Ministerie was niet blij met de actie van de politie, want er was wel toestemming gegeven om een tweet te verspreiden over de vondst van de dode hond maar níet voor het toevoegen van foto’s. Die actie wordt geëvalueerd.

Naar aanleiding van de schokkende foto’s die door de politie werden getweet werd dinsdag op Facebook de naam, foto en het adres van een persoon gepubliceerd die volgens de beheerder van de Facebookpagina de hond gedood zou hebben. Het bericht is zo’n 2000 keer gedeeld en tientallen mensen verzamelden zich dinsdagavond voor de woning van deze man in de wijk Hatert om verhaal te halen. De politie heeft de hele avond in de buurt staan gepost om te zorgden dat de situatie niet zou escaleren.

Het is nog onduidelijk wanneer of aan wie het lichaam van Snoopy zal worden vrijgegeven.