'Er heerst veel wanhoop en verdriet'

De moeder van Ruben en Julian put veel steun uit alle initiatieven die genomen worden om haar jongens te vinden. Hoewel iedere dag dat de jongetjes vermist zijn er een te veel is, is Iris en de rest van haar familie heel dankbaar dat er nog altijd zo veel mensen zijn die met hen meeleven. Dit laat haar woordvoerder weten aan onze redactie.

“Een verschrikkelijke situatie, je kunt het je gewoon niet voorstellen. Er heerst veel wanhoop en verdriet. Je merkt dat de energie en hoop wel aan het afnemen zijn door alle spanningen. Vrienden en familie zijn voortdurend bij Iris thuis om haar te steunen en bij te staan. Het is erg zwaar”, laat de woordvoerder weten.

“Met alle burgerinitiatieven en zoektochten zijn we erg verheugd, dat juichen we absoluut toe. Niet dat we de verwachting hebben dat de jongens bij de zoektochten meteen gevonden zullen worden, maar je kunt wel dingen uitsluiten. Het zoekgebied is zo groot en door bepaalde gebieden te doorzoeken, wordt de cirkel wel steeds kleiner”, stelt hij.