Eerste Steve Jobs scholen geopend

In je eigen tempo leren via de iPad, geen schoolklassen en onderwijzers meer, maar coaches die je kind de aandacht geven wanneer hij dat nodig heeft: dat is het idee van de gloednieuwe Steve JobsSchool. Elf scholen verspreid door het land zijn woensdag officieel geopend.

Bij de bijzondere scholen zien ouders zien via een app wat hun kind op school presteert. Een van de initiatiefnemers van het nieuwe onderwijsconcept is opiniepeiler Maurice de Hond. In Sneek, Breda, Almere (2x), Emmen, Heenvliet en Amsterdam zijn de eerste scholen geopend die werken volgens de uitgangspunten van O4NT: Onderwijs voor een nieuwe tijd.

In de uiteindelijke vorm zullen O4NT-scholen flexibel zijn in schooltijden en vakanties. Doordat de ‘virtuele school’ op de iPad altijd beschikbaar is, kunnen ouders in overleg met de school bepalen wanneer zij hun vakantie boeken en ook wat de schooltijden van hun kind zijn.

Wij waren woensdag bij de opening van een Steve JobsSchool in Sneek. Bekijk de reportage om 19.00 uur bij Hart van Nederland.