Drie leerlingen nog kritiek na val

Drie leerlingen van het ROC Rijn IJssel die woensdag gewond raakten door een val van een balustrade liggen nog in kritieke toestand in het ziekenhuis. Zij vielen vier meter naar beneden tijdens een oefening van de Penitentiaire Inrichting Arnhem op een militair oefenterrein in Schaarsbergen.

Drie andere leerlingen raakten zwaargewond door de val, maar hun situatie is niet kritiek. Zij liggen wel nog in het ziekenhuis. Een zevende gewonde is woensdag in het ziekenhuis behandeld en kon vervolgens naar huis.

Twee klassen met studenten van de opleiding Beveiliger van het ROC hielpen mee met de oefening. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren is nog niet duidelijk. “De hoofdvraag die bij iedereen leeft is: Hoe heeft dit kunnen gebeuren? We wachten het onderzoek van de marechaussee gewoon af. Vandaag of morgen gaan zij met de gewonden praten en volgende week met de rest van de groep”, laat een woordvoerder van de school weten.

“Iedereen is geschrokken en betrokken en zoekt veel steun bij elkaar. Gisteravond kwamen leerlingen die in Schaarsbergen aanwezig waren met hun ouders naar school. Daar werd de laatste informatie uitgewisseld en waren marechaussee, politie, hulpverleners en slachtofferhulp aanwezig. Morgen gaan de lessen gewoon weer door, maar de inhoud zal waarschijnlijk wel worden aangepast. Veel studenten moeten binnenkort ook examen doen, dus uitstel is ze niet echt gegeven”, aldus de woordvoerder.