'Dreiger schietpartij opgepakt'

Degene die online dreigde een docent op een school in Leiden dood te schieten, zou mogelijk zijn gearresteerd. Diverse onbevestigde bronnen melden dit. De gemeente Leiden die de woordvoering doet, kan dit niet bevestigen. Maar de politie in Leiden bevestigt wel een aanhouding. Geruchten over de vondst van een vuurwapen op een school in het nabij Leiden gelegen Leiderdorp, zijn door de politie inmiddels ontkracht. Het ging om een speelgoedpistooltje.

De politie laat via twitter weten: “Aanhouding van één verdachte in verband met het onderzoek naar de bedreiging van Leidse scholen. De betrokkenheid van deze verdachte wordt onderzocht.” En in een reactie aan onze redactie: “We willen in verband met het onderzoek geen details kwijt over de aanhouding, omdat we de rol van de verdachte eerst moeten onderzoeken.”

De schoolleiding van The British School in Voorschoten bevestigt dat de arrestant een oud-leerling van hen is. De school heeft ook een vestiging in Wassenaar.

Online gaan geruchten dat er een vuurwapen gevonden zou zijn op een, eveneens vanwege de dreiging gesloten, school in Leiderdorp. Die informatie kan echter niet nog door officiële bronnen worden bevestigd.

Zondagavond besloten schooldirecteuren in Leiden na overleg met de politie en het Openbaar Ministerie dat alle scholen in het voortgezet onderwijs en in het mbo maandag gesloten blijven.