Dollemansrit in Noordwijk

De politie heeft dinsdagnacht in Haarlem een 23-jarige Poolse man aangehouden die in Noordwijk als een dolle op agenten ingereden is. Daarnaast heeft hij mogelijk ook een fietser geraakt en reed hij bloembakken en een verkeerspaal omver, zo meldt de politie woensdag.

Een getuige meldde dinsdag rond 07:45 uur dat een man kentekenplaten van een auto verwisselde en vervolgens wegreed. Agenten gingen op zoek naar de bestuurder en hielden hem staande in Noordwijk. Op het moment dat de agent voor de auto stond, ging de verdachte er met een noodgang vandoor. De agent kon nog net voorkomen dat hij werd aangereden.

Er ontstond een achtervolging, die leek te eindigen in een bollenveld. Maar opnieuw reed de man met vol gas langs een agent, die wederom net niet geraakt werd. Er werd een waarschuwingsschot gelost, maar de wegpiraat reed door. De agenten bleven de man achtervolgen, die inmiddels met zeer hoge snelheid door Noordwijk raasde. Omdat er rond die tijd veel ouders met kinderen op straat waren, besloten de agenten de achtervolging te staken.

De auto dook niet veel later op in Noordwijkerhout. Daar reed de man in op een bromfietser. Die kon gelukkig ook net op tijd opzij springen. Daarna verdween de auto. De politie zette een grootschalige zoektocht in naar de roekeloze bestuurder, maar toch werd hij op dat moment niet gevonden.

Dinsdagnacht heeft de politie de man eindelijk aan kunnen houden bij een tankstation in de buurt van Haarlem. De politie is op zoek naar de fietser die mogelijk omver is gereden. Het is niet bekend of deze gewond is geraakt.