Schoolbestuurders Leiden geschokt

Diverse directeuren van scholen in Leiden reageren maandagochtend geschrokken op de internetdreiging van een ‘school shooting’. “Wij nemen deze internetdreiging zeer serieus.’

Directeur Truus de Haan van het Visser ‘t Hooft Lyceum: “Dit is triest. Ik vermoed dat het de daad is van een zielig persoon.” Directeur Geert Snoep van het Driestarcollege vult aan: “Dit is een serieuze dreiging, omdat het ip-adres besleuteld was.” Ook CNV Onderwijs en de Algemene Onderwijsbond reageren. Zij laten weten “achter het besluit tot sluiting te staan, als dat voortkomt uit de analyse van de politie”

De bestuurders van deze en andere middelbare scholen in Leiden komen maandag in de loop van de dag weer bijeen. Dan nemen zij een besluit of de scholen dinsdag opnieuw dicht blijven of dat ze weer open kunnen. Veel zal afhangen van het verloop van het onderzoek naar de dreiging die zondagavond voor deze scholen werd geuit via internet. Dat zei burgemeester Henri Lenferink maandag.

Diverse Leidse basisscholen, die in principe wel open zijn maandag, blijken een stuk leger dan normaal. Sommige scholen hebben de deuren hermetisch afgesloten voor buitenstaanders. Of de internetdreiging ook gevolgen heeft voor het universitaire onderwijs in Leiden, is vooralsnog niet bekend.