Dinsdag stille tocht peuter Reuver

Op initiatief van nabestaanden vindt er dinsdagavond een stille tocht plaats voor het 3-jarige meisje dat donderdag in Reuver werd doodgeschoten door haar vader. In het gemeentehuis van Reuver ligt vanaf maandagmiddag een condoleanceregister. Dat maakte de gemeente zondagavond bekend.

De stoet trekt dinsdagavond door het Limburgse dorp langs het huis aan de Zonnedauw waar donderdag de vader zijn dochtertje en vervolgens zichzelf van het leven beroofde uit woede om een omgangsregeling. Vlak daarvoor schoot hij de moeder van het kind op straat neer. De vrouw raakte daardoor ernstig gewond.

De nabestaanden vragen deelnemers aan de stille tocht zich als eerbetoon aan het meisje in roze te kleden en lampions mee te dragen. De tocht begint om 18.00 uur bij Zalencentrum De Schakel.

De gemeente Beesel (waaronder Reuver valt) had eerder al besloten dat de opening van het carnavalsseizoen van 11 november in Beesel niet doorgaat, net als de lampiontocht voor Sint Maarten en het Sint-Maartensvuur op 11 november in Reuver. De gemeente heeft aan de carnavalsverenigingen gevraagd om te overwegen de festiviteiten niet door te laten gaan.

Bron: ANP