De zomer komt eraan!

Het was even doorbijten maar de tropische temperaturen komen er nu toch echt aan. Volgens weerman Piet Paulusma barst de zomer vanaf donderdag los.

Maandagochtend zijn er nog veel wolkenvelden maar het blijft wel droog. Later in de middag en vanavond klaart het van het westen uit op. De maximumtemperatuur loopt van 16 graden in het noordwestelijk kustgebied tot plaatselijk 23 graden in het zuidoosten van het land.

Morgen belooft een fijne zomerdag te worden met veel zonnige perioden. De middagtemperatuur ligt tussen 19 graden in het noordelijk kustgebied en 24 graden in het zuidoosten. In de loop van de avond neemt in het zuiden de kans op een bui toe.

Woensdag doen we weer even een stapje terug met temperaturen tussen de 17 en 19 graden en perioden met regen maar vanaf dan gaat de zomer toch echt beginnen. Op donderdag ligt de minimumtemperatuur rond de 21 graden en dit lijkt tot eind volgende week zo te blijven. Tijd om zonnige plannen te maken dus. Een dagje naar het strand, barbecue├źn in de tuin of picknicken in het park: wat ga jij doen?