Charges tegen hooligans in Amsterdam

De ME en de politie hebben woensdag in de Damstraat charges uitgevoerd om voetbalsupporters uit elkaar te krijgen. “De supporters gooiden dingen naar de politie, de paarden van de politie te paard begonnen te steigeren, het was echt chaos”, vertelt een ooggetuige.

“Het verliep heel gemoedelijk, totdat een hooligan iets van een andere hooligan stal. Verschillende agenten doken daar op en toen escaleerde de hele situatie”, vertelt een werknemer van een van de winkels in de Damstraat. Ze vervolgt: “De supporters waren ook met vuurwerk aan het gooien. Alle winkeliers hier in de straat hebben daarop hun deuren dichtgedaan en de hekken naar beneden gegooid.”

Verschillende groepen supporters zijn op de been in de hoofdstad. Zo zijn er veel Celtic- en Ajaxfans omdat de clubs elkaar woensdagavond treffen in de ArenA. Ook supporters van de Duitse club Sankt Pauli, de Belgische club Anderlecht en het Kroatische Dinamo Zagreb zijn naar Amsterdam gekomen. Volgens de politie zijn veel van hen uit op rellen.