Cel en behandeling voor moord Sehriban

De Rotterdamse tieners Ertan (15) en Ismael (16) die vorig jaar de 17-jarige Sehriban Akpinar hebben vermoord, zijn donderdag veroordeeld tot respectievelijk 10 en 12 maanden jeugddetentie en behandeling in een jeugdinrichting. De rechtbank in Rotterdam acht bewezen dat zij de moord op het meisje zorgvuldig hebben gepland.

Sehriban werd om het leven gebracht met 24 messteken. De jongens bleken het mes al twee dagen met zich mee te dragen met het doel het meisje ermee te vermoorden.

Uit chatgesprekken is gebleken dat Ismael een plan had bedacht om Sehriban naar het Spartastadion te lokken en haar daar te beroven. Het was de bedoeling dat Ertan seks met haar zou hebben en dat Ismael dit met zijn telefoon zou filmen. Uit de chatgesprekken bleek ook dat de jongens gepland hadden om haar na de beroving en verkrachting te vermoorden. Uiteindelijk is het meisje niet verkracht, omdat zij probeerde te ontsnappen en Ismael haar toen doodstak.

Een derde jongen van 15 is vrijgesproken van het medeplegen van moord. Hij is wel veroordeeld voor diefstal met geweld met de dood als gevolg. Hij is veroordeeld tot 12 maanden jeugddetentie, waarvan twee maanden voorwaardelijk.

Sehriban werd afgelopen augustus om het leven gebracht. Hij lichaam werd gevonden in de bosjes bij het Spartastadion.