Busramp Sierre geen zelfmoordpoging

Het ernstige busongeluk in een tunnel bij het Zwitserse Sierre was naar alle waarschijnlijkheid geen zelfmoordpoging van de chauffeur. Dat hartfalen de oorzaak is geweest is wordt ook zo goed als uitgesloten. Het Zwitserse gerecht heeft het vermoeden dat de chauffeur een flauwte heeft gekregen of onoplettend is geweest, zo is dinsdag bekendgemaakt. Zij stellen voor het onderzoek naar de ramp te sluiten.

Ouders van kinderen die bij het ongeluk betrokken waren hadden het vermoeden dat de chauffeur zelfmoord had willen plegen en daarom het ongeval had veroorzaakt. Uit autopsie op zijn lichaam bleek dat hij een hartprobleem had. Zijn vrouw liet destijds aan onze redactie weten dat noch zij, noch haar echtgenoot hiervan op de hoogte was.

Bij het ongeval vorig jaar maart kwamen 28 mensen om het leven. 22 kinderen en zes volwassenen, onder wie de twee chauffeurs. Zeven van de omgekomen kinderen zaten op een basisschool in Heverlee. De anderen waren leerlingen van basisschool ’t Stekske in Lommel. Zes van de omgekomen kinderen hadden de Nederlandse nationaliteit.