Burgers zoeken naar broertjes

Groepen mensen zijn vrijdag begonnen met een particuliere zoekactie in de buurt van Rhenen en Doorn naar de vermiste broertjes Ruben en Julian. Ze hopen in de bossen rond die plaatsen en langs de N225 een spoor te vinden van de jongetjes die al sinds maandag vermist zijn. De zoekactie wordt georganiseerd in overleg met politie en gemeente, aldus een woordvoerder.

Groepen van maximaal 50 personen zoeken in een horizontale lijn met maximaal 5 meter afstand tussen twee mensen naar sporen van de kinderen. De groepen gaan op verschillende tijdstippen van start. In Leersum en Doorn wordt sinds 14.00 uur gezocht, in Rhenen zijn de vrijwilligers om 15.00 uur begonnen en in Amerongen zijn de zoekers om 16.00 uur van start gegaan.

Uit onderzoek is gebleken dat vader Jeroen dinsdagnacht rond 01.40 uur nog op de Rijnbrug bij Rhenen heeft gereden. Mogelijk is hij daarna via de N225 doorgereden naar Doorn. Of de jongetjes toen nog bij hem waren is niet bekend. Hij was eerder op de avond met hen naar Neerbeek in Limburg gereden. Uit beelden van beveiligingscamera’s bij een benzinestation in het Limburgse plaatsje is gebleken dat Julian en Ruben toen nog bij hem in de auto zaten.

Donderdagavond zochten particulieren ook al naar de broertjes in het recreatiegebied het Doornse Gat. De politie had het gebied al eerder uitgekamd. De vader van Ruben en Julian werd dinsdag dood gevonden in het Doornse Gat. Hij bleek zelfmoord te hebben gepleegd.

Meer informatie over de zoekactie is hier te vinden.