Burgemeester Zeist reageert op vondst broertjes

De burgemeester van Zeist, de woonplaats van Ruben en Julian, heeft op de website van de gemeente gereageerd op de vondst van de twee broertjes. Hij laat weten dat er wordt nagedacht over een moment waarop de jongetjes in heel Nederland herdacht kunnen worden.

Burgemeester Koos Jansen schrijft:

“De vermissing hield ons hele land, ons allemaal, al bijna twee weken in de greep. Een lange periode van onzekerheid heeft al veel verdriet gebracht.

De ontwikkelingen van zondagmiddag 19 mei doen dat sprankje hoop dat we allemaal hadden, teniet.

De moeder van Ruben en Julian wordt omringd door haar naaste familie. Het verdriet is bij alle naasten onmetelijk groot. Daar zijn geen woorden voor. Wij spreken onze betrokkenheid, warmte en meeleven uit.

Met diverse betrokken groeperingen is tijd nodig voor bezinning en overleg om te kijken wat de beste manier is om het verdriet gezamenlijk te verbeelden. Zo kan erover gedacht worden om in heel Nederland op eenzelfde moment het meeleven vorm te geven. Bijvoorbeeld door het oplaten van wensballonnen.”

Voor Ruben en Julian gevonden werden, werd op Facebook ook al een oproep gedaan om wensballonnen op te laten voor de jongetjes. De insteek van dat initiatief was om moeder Iris een hart onder de riem te steken en haar te laten voelen dat heel Nederland met haar meeleeft. Verschillende mensen hebben om die reden afgelopen zaterdag om 22.00 uur een wensballon opgelaten.