Benefietwedstrijd voor gezin grensrechter

Ter nagedachtenis aan de vorig jaar doodgeschopte grensrechter Richard Nieuwenhuizen spelen leden van zijn club SC Buitenboys Almere vrijdagavond een benefietwedstrijd tegen oud-internationals. De opbrengst van 55.536 euro is bestemd voor de weduwe van Richard, Xandra, en hun zonen Jamie, Alain en Mykel.

Op de grasmat van het stadion van Almere City verschenen onder anderen Giovanni van Bronckhorst, Dennis Bergkamp, Ben Wijnstekers en Pierre van Hooijdonk. In het doel stond Edwin van de Sar. Onder anderen Ronald Koeman en Sjaak Swart coachten de oud-internationals.

Het geld werd niet alleen opgehaald met de verkoop van toegangskaartjes, maar ook de ‘verkoop’ van reclameborden langs het veld bracht veel op. Annemarie Jorritsma, burgemeester van Almere, en KNVB-voorzitter Michael van Praag stonden in korte toespraken stil bij de dood van Nieuwenhuizen.

Aanstaande zondag spelen Buitenboys en Nieuw-Sloten bij Nieuw-Sloten voor het eerst weer tegen elkaar. Het gaat ditmaal om de C-teams. De fatale mishandeling van Nieuwenhuizen vond plaats na een wedstrijd tussen de B-teams van beide clubs.