Benefietwedstrijd Ruben en Julian goed bezocht

Ruim 1500 mensen waren dinsdagavond aanwezig bij de benefietwedstrijd tussen oud-Ajacieden en het RTL sterrenteam. De tv-sterren wisten uiteindelijk met 4-1 de wedstrijd te winnen.

De moeder en andere familieleden van Ruben en Julian stonden langs de lijn. Voorzitter Remco Meijer van voetbalclub Jonathan waar de wedstrijd gespeeld werd: ‘Zij vonden het prachtig. Een van de mooiste momenten sinds het overlijden van de jongens.’ De organisatie wil van de wedstrijd een jaarlijks terugkerend evenement maken. Meijer vond het een hele mooie avond. ‘De minuut stilte vooraf was emotioneel.’ Onder meer burgemeester Koos Janssen van Zeist en de voorzitter van voetbalvereniging Jonathan gaven speeches.

De opbrengst is voor de stichting RuJu, de afkorting van de broertjes Ruben en Julian. Zij werden dit voorjaar door hun vader om het leven gebracht. Met het geld wil de stichting een monument kopen ter nagedachtenis aan alle slachtoffers van huiselijk geweld. De opbrengst is sowieso 5000 euro, over een aantal dagen zal het eindbedrag bekend gemaakt worden.

De wedstrijd werd gespeeld bij VV Jonathan in Zeist, waar Ruben in de E18 voetbalde. Zijn teamgenootjes waren bij de speciale benefietavond net zoals klasgenootjes van de school van de twee broertjes.

Bron: ANP/Redactie