Bassisschool geschokt door dood leerlingen

Op basisschool De Petteflet in Groningen is geschokt gereageerd op de dood van hun twee leerlingen.¬† ,,Dit drama was voor ons een complete verrassing”, zei schooldirecteur Fokko Hindriks.

De vader van de jongens stuurde via een online-informatiesysteem een afscheidsbrief naar de ouders van alle leerlingen. Hij kon dat doen omdat hij het systeem zelf had ontwikkeld. Alle ouders van leerlingen van de school kregen die boodschap om half acht. De directeur van de school had rond die tijd contact met de moeder van de tweeling. Die was op dat moment al op de hoogte van de brief. Zij had zich ook al bij de politie gemeld.

Bij het informeren van de leerlingen was slachtofferhulp van de GGD aanwezig. De kinderen reageerden verschillend. ,,Kinderen uit groep 1 en 2 gingen vaak meteen verder met spelen. In de bovenbouw waren sommige kinderen heel erg emotioneel, aldus directeur Hindriks. De klassen waar de twee jongens in zaten, zijn naar huis gestuurd. De lessen voor de rest van de school gingen door. De school gaat kijken op welke manier de tweeling kan worden herdacht. Daarbij wordt in elk geval gedacht aan de inrichting van een herdenkingshoek.