Auto vader mogelijk gefilmd bij vindplek

De politie heeft beelden in handen waarop mogelijk de auto van vader Jeroen te zien is bij de sloot waar Ruben en Julian zijn gevonden. De camera van een particulier heeft een auto vastgelegd die in de nacht van maandag 6 op dinsdag 7 mei twee keer stopt bij de duiker waar de broertjes gevonden zijn.

Na analyse van de beelden is niet met zekerheid vast komen te staan dat het de auto van de vader betreft. Er is geen persoon in beeld. Er zijn echter geen andere voertuigen te zien op de camerabeelden en het tijdstip waarop de auto is vastgelegd past in de tijdlijn van de route die Jeroen heeft afgelegd.

De auto stopt om 02.37 uur bij het water waar de jongetjes gevonden zijn. Na 12 minuten rijdt de auto weer weg in de richting van ’t Goy over de Kanaaldijk-Noord en keert om 03.01 terug. De auto staat vervolgens weer een paar minuten stil bij de duiker en rijdt om 03.12 weg in de richting van Cothen.

Naar aanleiding van deze beelden wordt donderdag weer sporenonderzoek gedaan op de vindplek van de broertjes. Dinsdag werd de sloot uitgebaggerd. Dit heeft geen sporen opgeleverd.