Assen waarschuwt voor loverboys

De gemeente Assen en de politie hebben maandag een brief naar alle ouders van 4500 middelbare scholieren gestuurd, waarin ze waarschuwen voor loversboys in de regio. Een woordvoerder van de gemeente laat woensdag weten dat er onder veel scholieren geruchten gaan over actieve pooiers en dat de brief ter preventie is.

Henk Kersten vertelt dat de gemeente vindt dat de ouders en de kinderen moeten worden geattendeerd op het feit dat het ‘zou kunnen voorkomen’. “Daarnaast is het goed om de kinderen extra in de gaten te houden”, zegt hij. Als blijkt dat ouders zich na deze brief echt veel zorgen maken worden er volgens de woordvoerder informatieavonden georganiseerd. “Maar die signalen zijn er nog niet”, laat de man woensdag weten.

De geruchten begonnen eind vorig jaar, toen leerlingen aangaven dat andere scholieren zich opvallend gedroegen. “De scholieren in kwestie zouden bijvoorbeeld veel op pad zijn in de avonduren”, aldus Kersten. De politie is toen met een onderzoek begonnen, maar de conclusie daarvan was dat ze ‘niets hebben kunnen ontdekken’. “Dit onderzoek is dan ook kort geleden stopgezet”, vertelt hij.

De gemeente heeft er volgens de woordvoerder bij stilgestaan dat de brief mensen ‘onnodig bang kan maken’. “Maar de nadelen van het nieuws in de brief wegen niet op tegen het benoemen ervan”, laat Kersten weten.