Amsterdam stroomt vol oranjefans

Amsterdam ontwaakt voor een belangrijke dag. De hoofdstad loopt al vanaf de vroege ochtend vol met dagjesmensen die deze historische dag van de troonswisseling zelf willen mee maken. Honderden oranjefans hebben zich al geposteerd op de Dam om straks een mooie plek te hebben voor de balkonscène om half elf.

Ook op het station van Amsterdam is het druk. Reizigers komen van ver om deze bijzondere dag in Amsterdam te vieren. Mensen die uit Hilversum komen, moeten rekening houden met een vertraging. Op het traject tussen Hilversum en Amsterdam is een aanrijding geweest. Rond negen uur moet de stremming opgelost zijn.

Koninginnenacht is in de meeste steden rustig verlopen. In Utrecht ontplofte een gasfles waarbij een persoon gewond is geraakt. In Amsterdam zijn veertig mensen aangehouden. Er wordt hard gewerkt om de troep die is achtergelaten door de feestvierders op te ruimen. In Den Haag is de Grote Markt tijdelijk afgesloten geweest en zijn een paar mensen aangehouden voor openbare dronkenschap.