Agenten in het nauw dit weekend

Op meerdere plekken in Nederland is dit weekeinde geweld tegen de politie gebruikt. Twee agenten raakten gewond. Een ander deed aangifte na bedreiging.

Beide politieagenten liepen de verwondingen op in het verkeer. In Velserbroek reed een 33-jarige dronken automobilist zaterdagavond tot twee keer toe een motoragent aan. De man uit IJmuiden keerde zijn bestelbusje enkele honderden meters voor een alcoholcontrole. Hij werd door een motoragent gesommeerd om door te rijden naar de controle, waarop de man er met hoge snelheid vandoor ging.

Tijdens de wilde achtervolging reed het busje eerst tegen de motor aan en reed deze even later omver. Toen de motoragent uiteindelijk de deur van de bestelbus wist open te trekken, gaf de man uit IJmuiden nog eens flink gas waardoor de agent een aantal meters werd meegesleurd. De bestuurder had volgens de politie 2,5 keer zoveel gedronken als is toegestaan. De motoragent raakte lichtgewond.

In Roosendaal reed zondagochtend vroeg een scooterrijder vol in op een agent. De agent wilde de 19-jarige bestuurder stoppen op de Markt in Roosendaal, waarop de man zijn snelheid verhoogde en vol op de agent inreed. De man uit Roosendaal kon uiteindelijk opgepakt worden, tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor onder meer zware mishandeling van de agent.

In Sneek kwam zaterdagnacht een man met in beide handen een mes verhaal halen bij het politiebureau. Op het moment dat een politieagent de binnenplaats wilde verlaten, bedreigde de 24-jarige man uit Sneek hem met de wapens. De politieman kreeg hulp van meerdere collega’s. De man weigerde echter de messen weg te doen. Pas na het gebruik van pepperspray, liet hij de wapens vallen. De man zit vast.

Bron: ANP