50Plus gehalveerd in peilingen

Het aftreden van fractievoorzitter Henk Krol heeft direct gezorgd voor een halvering van het aantal zetels van 50Plus. Vorig week stond de partij nog op 10 zetels, maar zondag waren daar nog maar 5 van over, blijkt uit de wekelijkse peiling van Maurice de Hond.

De partij behaalde 3 zetels tijdens de verkiezingen. De kiezers die hun stem nu niet meer toevertrouwen aan de partij, weten ook niet op wie ze dan wel zouden stemmen.

Vrijdag legde partijleider van 50Plus Henk Krol zijn functie neer. Het bleek dat de man die zich hardmaakte voor de pensioenen van ouderen, tijdens zijn functie als hoofdredacteur van de Gay Krant de pensioenpremies voor zijn personeel jarenlang niet heeft betaald. Overigens blijkt uit berekeningen van de redactie van Hart van Nederland dat als Krol zijn wachtgeld accepteert, hij ruim 200.000 euro wachtgeld krijgt.

Het CDA is ondertussen voor het eerst sinds jaren groter dan de VVD, blijkt uit de peiling. Bij verkiezingen zou de partij nu op 19 zetels krijgen, de VVD staat net als vorige week op 18.

PvdA krijgt er een zetel bij en komt op 11. Ook de PVV en de SP winnen een zetel en komen uit op 34 en 25 zetels.

De overige partijen staan op hetzelfde aantal zetels als in de peiling van vorige week. D66 op 19, de ChristenUnie en GroenLinks op 6, de SGP op 4 en de Partij voor de Dieren op 3 zetels.