50.000 euro voor gouden tip Waalre

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft de beloning voor de gouden tip over de brandstichting in het gemeentehuis in Waalre verdubbeld. De tip die de zaak oplost is nu 50.000 euro waard, zo meldt het OM vrijdag.

Op 17 juli vorig jaar werden twee brandende auto’s het gemeentehuis van Waalre ingereden. De brand die daarop volgde verwoestte het gebouw nagenoeg helemaal. De beloning is zo aanzienlijk verhoogd vanwege de impact die de brandstichting heeft gehad op de maatschappij, laat het OM weten.

Er zijn drie verdachten aangehouden in de zaak, een 36-jarige inwoner van Sint-Michielsgestel en twee Eindhovenaren van 38 en 49. De bewijslast tegen hen was echter zo minimaal dat ze niet vastgehouden konden worden. Zij worden echter nog altijd verdacht van de brandstichting.

Als de zaak nu voor de rechter zou komen en het bewijs te summier zou worden bevonden, kan volgens de wet de zaak in een later stadium niet opnieuw voor de rechter worden gebracht. Dat risico wilt het OM niet lopen. Daarom wordt er extra onderzoek gedaan.

“Het team is op zoek naar losse eindjes om de puzzel bewijstechnisch compleet te maken. Het OM en de politie hopen dat de verhoogde beloning mensen over de streep trekt die tot nu toe cruciale informatie nog niet met de politie hebben gedeeld”, aldus het OM.