4 moorden op een dag

Op vier plaatsen in ons land zijn donderdag dode mensen aangetroffen. In alle gevallen zijn ze door een misdrijf om het leven gekomen.

In Duivendrecht werd donderdagochtend een vrouw gevonden op een fietspad aan de Molenkade. Ze was zwaargewond en overleed kort nadat de hulpdiensten arriveerden. Een verdachte werd in de omgeving aangehouden. Meer details zijn niet bekend.

In Rotterdam werd in een pand aan de Gerrit van de Lindestraat het stoffelijk overschot aangetroffen van een 44-jarige man. Ook in Weert werd een dode man aangetroffen. Dat was op een terrein langs de Ringbaan-Oost. In in Den Helder werd donderdagmiddag een man neergestoken aan het Fergathof. Hij overleed ter plekke aan zijn verwondingen.

Naast deze vier dodelijke slachtoffers van donderdag overleed woensdagavond een 76-jarige man nadat hij eerder op de dag zwaargewond en geboeid in zijn woning in Amsterdam-Noord was aangetroffen. De politie onderzoekt nog wat er precies is gebeurd, maar houdt er rekening mee dat de alleenstaande man slachtoffer is geworden van een overval.

Dit jaar is nog maar 10 dagen jong en toch zijn er twaalf moorden gepleegd. Zeven van de dodelijke slachtoffers zijn vrouwen. In 2012 zijn er in totaal 145 moorden gepleegd. In 2011 waren dat er 159. Opvallend is dat veel vrouwen slachtoffer zijn.