Wilde actie buschauffeurs Den Haag

Veel buschauffeurs in Den Haag hebben woensdagochtend het werk neergelegd uit protest tegen de aanbesteding van het busvervoer in de stad. Ze zijn met hun bus naar het hoofdkantoor van vervoersbedrijf HTM in het centrum van de stad gereden. Er staan zo’n 60 bussen op de straten in de omgeving. Ze blokkeren ook de nabijgelegen trambaan, waardoor diverse lijnen zijn gestremd.

Stadsgewest Haaglanden maakte in mei bekend dat HTM en Qbuzz vanaf 9 december onder de naam HTMbuzz het busvervoer in Den Haag en de gemeenten Rijswijk en Leidschendam-Voorburg mogen verzorgen.

De actie begon rond 11.00 uur. Volgens voorzitter Richard van ‘t Veen van het medezeggenschapsorgaan heeft de directie van HTM ‘niet geluisterd naar de klachten van de chauffeurs dat HTM HTM moet blijven’. HTM was volgens hem een ‘sociaal voelend bedrijf’. De chauffeurs zijn bang dat door de veranderingen en samenwerking met QBuzz beknibbeld zal worden op de lonen en arbeidsvoorwaarden. “Een hoop bedrijven gaan door zulke bedrijven kapot, terwijl HTM al 150 jaar een gerenommeerd bedrijf is”, aldus Van ‘t Veen.

Bron: ANP