Verdachten dubbele moord bekennen

De verdachten van de moord op Henk Opentij en Mary Run hebben bekend. Dit heeft het Openbaar Ministerie vrijdag bekendgemaakt. Hiermee is de moordzaak na vijftien jaar eindelijk opgelost.

De nabestaanden van Henk en Mary hebben al die tijd in het duister getast over het motief. Daar is nu ook eindelijk duidelijkheid over. De verdachten hadden ingebroken in de woning en deze inbraak liep gruwelijk uit de hand, meldt het OM.

De twee 34-jarige verdachten uit Amsterdam zijn eind oktober aangehouden. De politie is hen op het spoor gekomen na een tip van Peter R. de Vries. Eerder was al duidelijk geworden dat DNA dat op de plek van de moord gevonden is, overeenkomt met dat van verdachte Melvin R.

De lichamen van Henk Opentij (79) en zijn vriendin en buurvrouw Mary Run (73) werden op maandag 24 november 1997 zwaar toegetakeld gevonden in de woning van Henk aan de Noorderbreedte in Amsterdam-Noord. De twee bleken op gruwelijke wijze vermoord. Hun kelen waren doorgesneden en er was vele malen op ze ingestoken.