Verdachte steekpartij kermis verder verhoord

De zestienjarige jongen uit Zwaag die zaterdagavond laat werd aangehouden voor betrokkenheid bij de fatale steekpartij van een zeventienjarige jongen op de kermis in Hoorn, zit nog vast. De politie maakte maandagochtend bekend dat hij nog verder moet worden verhoord.

“We hebben diverse getuigenverklaringen”, legt de woordvoerster van de politie uit, “maar de verklaringen van de verdachte maken ook een belangrijk deel uit van het onderzoek. We weten nog altijd niet zeker wat er is gebeurd, dus brengen we er ook nog niets over naar buiten.”

Door de steekpartij kwam een 17-jarige jongen uit Westwoud om het leven. Locoburgemeester Aad Ruppert van de gemeente Hoorn besloot zondag in overleg met de kermisexploitanten om de kermis een dag eerder dan gepland te sluiten. Burgemeester Piet van der Riet van de gemeente Drechterland, waar het slachtoffer woonde, is onthutst door het bericht over het steekincident. “Een verschrikkelijk drama voor de familie, alle vrienden en bekenden. Iedereen kent elkaar zo goed in Westwoud. De hele gemeente leeft enorm mee. We moeten ons ook realiseren dat hier twee families getroffen zijn en dat hun wereld op zijn kop staat.”

Bron: ANP