Turkse gemeenschap wil onderzoek naar burenruzie Almelo

De Turkse gemeenschap in Nederland maakt zich ernstig zorgen over de achtergrond van een burenruzie in Almelo, waardoor een 64-jarige Turkse Aziz Kara om het leven kwam. Volgens de gemeenschap is er mogelijk sprake van racistische motieven.

Het gezin Kara is in 2005 in de Violierstraat komen wonen en het boterde vanaf moment één niet met de achterburen, de 61-jarige Henk en de 59-jarige Ingrid van der W. Zaterdag 23 juni werd het dieptepunt bereikt. Ingrid was boos op de zoon van Aziz, omdat deze zijn auto voor haar deur had geparkeerd. Er ontstond een woordenwisseling waar ook Henk, Aziz en de 23-jarige zoon van Henk en Ingrid bij betrokken raakten. Henk heeft Aziz een rake klap gegeven. De 64-jarige man kwam daardoor ten val, viel op zijn achterhoofd en raakte direct in coma. Na anderhalve week in het ziekenhuis te hebben gelegen is hij aan zijn verwondingen bezweken.

Zes Turkse organisaties uit Twente en de rest van Nederland eisen dat er een ,”onafhankelijk en grondig onderzoek” komt naar wat er op zaterdag 23 juni in de Anjelierstraat in Almelo is gebeurd. Het onderzoek zou zich vooral moeten richten op de sociale en maatschappelijke achtergronden van de ruzie.

Henk van der W. en zijn zoon wordt poging tot doodslag ten laste gelegd. Ingrid van der W. is vrijgelaten maar is nog steeds verdachte in de zaak. Woensdag wordt er in Almelo een stille tocht gehouden voor Aziz Kara. Er worden ongeveer drieduizend mensen verwacht.