Soufiane B. voor rechter voor fatale overval juwelier

De 20-jarige Soufiane B. moet zich maandag en dinsdag bij de rechtbank in Amsterdam verantwoorden voor een gewapende overval op een juwelierszaak in Amsterdam. De overval op 7 oktober 2010 liep voor de 66-jarige juwelier Fred Hund fataal af. B. krijgt dinsdag van de officier van justitie te horen welke straf het Openbaar Ministerie (OM) eist.

B. is in de ogen van de aanklager een prominent lid van een groep die het de afgelopen jaren op juweliers had gemunt. Vorige week eiste het OM celstraffen tot 3 jaar tegen de drie overige groepsleden voor hun rol bij een mislukte overval in Krommenie en de voorbereidingen op een juwelier in Bleiswijk. De verdachten werden in juli vorig jaar gearresteerd.

Fred Hund werd voor zijn zaak aan de Jan Evertsenstraat in Amsterdam-West dodelijk getroffen door een kogel in zijn buik, nadat hij een van de twee overvallers naar buiten had gewerkt. Op een plastic tas en een sportschoen trof de recherche DNA-materiaal van Soufiane B. aan. Een dag eerder zou B. een Amsterdamse seksclub hebben overvallen. B. en zijn medeverdachten beroepen zich op hun zwijgrecht. De tweede verdachte in de zaak-Hund is nog spoorloos.

Bron: ANP