Skeletdelen meerdere personen in Tilburgse kerk

Tijdens werkzaamheden hebben bouwvakkers vrijdag in de Heikese Kerk in Tilburg skeletdelen van meerdere personen gevonden. Eerst was nog sprake van een skelet van slechts een persoon.

De botten lagen 30 centimeter onder de houten vloer, wat een ongebruikelijke plek is. De politie doet onderzoek naar de vondst.

Aanvankelijk was ook de technische recherche bij het onderzoek betrokken om een mogelijk recent misdrijf te onderzoeken. Maar een forensisch antropoloog bepaalde dat het vermoedelijk om archeologisch materiaal gaat. Hoe oud het precies is, wordt nog onderzocht.

Aan het botmateriaal was een botafwijking te zien, die in onze huidige tijd goed behandelbaar is. Ook de slechte staat van het gebit in een aangetroffen schedel duidt op ouder materiaal, aldus de politie.

Mogelijk zijn de resten afkomstig van een voormalig kerkhof bij de Heikese Kerk. Ze zijn mogelijk ooit onder de vloer terechtgekomen tijdens een verbouwing van de kerk. Ze lagen op een stenen vloer waarover de houten vloer was gelegd.

Bron: ANP/Redactie