Senioren mogen toch naar buiten

De bewoners van seniorencomplex De Gravenhorst in Dordrecht kunnen opgelucht ademhalen; ze hoeven tijdens dit snikhete weekend niet binnen te zitten. De ouderen mogen gewoon gebruik maken van het terras voor hun complex.

Een buurtbewoner had geklaagd over het feit dat de senioren op het terras zaten terwijl ze geen terrasvergunning hebben. Waar deze klager precies last van had was onduidelijk, aangezien de ouderen geen geluidsoverlast veroorzaken. De politie vond de klacht echter gegrond en verbood de bewoners van De Gravenhorst om van het terras gebruik te maken.

Verschillende media, onder welke Hart van Nederland, zijn verhaal gaan halen bij de gemeente. Daardoor kreeg de burgemeester lucht van de zaak en hij besloot in te grijpen. “ De mussen vallen dood van het dak. De burgemeester vindt dan ook dat de ouderen gewoon buiten moeten kunnen zitten. Hij heeft direct contact opgenomen met de politie, die het verbod had opgelegd. Daarna belde de burgemeester persoonlijk met de voorzitter om hem het goede nieuws mede te delen. Vergunning of niet, de senioren van de Gravenhorst mogen gewoon met tafels en stoelen buiten zitten voor hun wijkcentrum”, zo laat een woordvoerder van burgemeester Brok aan onze redactie weten.