Schippers: proef tandartstarieven doorzetten

Minister Edith Schippers (Volksgezondheid) ziet vooralsnog geen reden om het experiment met vrije tarieven voor behandelingen van tandartsen te stoppen.

Een meerderheid van de Tweede Kamer wil dat omdat blijkt dat gedurende de eerste maanden de prijzen meteen flink gestegen zijn. Maar nu stoppen, zou Schippers “onzorgvuldig” vinden. “Het is niet een speeltje dat je kunt invoeren en dan na een paar maanden: hoppa, de stekker er weer uit”, zei de minister donderdag tijdens een debat in de Tweede Kamer. Volgens haar loopt de proef nog maar kort en is er alleen over de eerste drie maanden globaal gekeken naar de prijzen. Tandartsen moesten volgens haar nog wennen aan het nieuwe systeem.

Schippers zei dat de tandartsen haar waarschuwing van eerder deze week goed begrepen hebben. Ze eiste maandag dat de prijzen voor het einde van het jaar gedaald zijn, anders wordt het driejarige experiment met vrije tarieven meteen stopgezet. Schippers vindt dat de proef ook verbeteringen heeft gebracht op het gebied van kwaliteit en transparantie. Zo hebben patiƫnten nu meer informatie over de prijs van de behandelingen.

Bron: ANP