Dieren

Regina maakt vrienden

In november mocht de zwaar verwaarloosde chimpansee Regina voor het eerst naar buiten. Nu is het tijd voor de volgende stap; vrienden maken.

Stichting AAP wil dat Regina zich bij de groep van vrouwtjeschimpansee Fiffy gaat voegen. Deze groep bestaat uit Fiffy en haar drie mannen Jim, Julio en Freddy. Regina kan echter niet zomaar van de ene op de andere dag in deze groep geplaatst worden en daarom laten gedragsdeskundigen de apen nu aan elkaar wennen.

De andere chimpansees en Regina hebben elkaar inmiddels één op één ontmoet. Dat verliep een beetje onwennig, maar wel goed. Vooral met Jim kon de vrouwtjesaap het goed vinden.

Regina werd als klein aapje weggeroofd bij haar familie in Kameroen. Daarna moest ze 11 jaar lang kunstjes doen in een Litouws circus. Toen zij de pubertijd bereikte en weigerde om nog naar de circusmedewerkers te luisteren, werd zij opgesloten in de kelder van de circusdirecteur. Daar heeft zij zes jaar lang gezeten, zonder gezelschap of enige vorm van afleiding. Na verschillende rechtszaken en een petitie kwam de chimpansee vrij. Nu mag zij van haar oude dag genieten in het chimpanseecomplex van Stichting AAP.