Overlevenden busdrama bedanken hulpverleners

Kinderen die het busdrama in het Zwitserse Sierre hebben overleefd, hebben samen met hun ouders een brief geschreven om de hulpverleners te bedanken. De leerlingen van de Sint-Lambertusschool uit Heverlee, hebben de brief gestuurd naar de Zwitserse hulpdiensten en naar de ziekenhuizen waar zij verpleegd zijn.

“Het busongeval laat diepe sporen na en beetje bij beetje probeert elk gezin terug de draad op te nemen. Het spreekt voor zich dat het een lange en moeizame weg zal zijn. Toch zijn er ook dingen waaraan wij ons als ouders van de kinderen die het drama overleefd hebben optrekken zoals de wetenschap dat onze kinderen zowel in Zwitserland als in België omringd werden met de beste zorgen”, zo staat in de brief.

Bij het zeer ernstige busongeluk dat twee maanden geleden plaatsvond in een tunnel kwamen 28 mensen om het leven, zes volwassenen en 22 kinderen. Zeven van de omgekomen kinderen zaten op de school in Heverlee. De anderen waren leerlingen van basisschool ’t Stekske in Lommel. Het ongeluk eiste zes Nederlandse slachtoffers.

Alle overlevenden uit Heverlee gaan inmiddels weer naar school. Er is een speciaal lokaal voor hen ingericht, schrijft Het Laatste Nieuws. Ook zijn er twee speciale leerkrachten aangenomen om hen te begeleiden.