Oorzaak busdrama blijft raadsel

De oorzaak van het ongeluk met de Belgische schoolbus in het Zwitserse Sierre afgelopen maart is nog altijd onbekend. Onderzoek heeft uitgewezen dat er geen ander voertuig bij het ongeval betrokken was en dat het niet aan een technisch mankement heeft gelegen, zo is vrijdag bekendgemaakt tijdens een persconferentie.

De chauffeur had niet gedronken en reed niet te hard. Ook was hij geen dvd aan het wisselen. Dit gerucht werd vlak na het ongeluk de wereld in geholpen. Het vermoeden bestaat dat de 34-jarige man tijdens het rijden onwel is geworden, maar hier is nog geen hard bewijs voor gevonden.

Het ongeval gebeurde in een tunnel vlakbij Sierre. De kinderen waren net begonnen aan de terugreis naar Belgiƫ na een schoolreis in Zwitserland. Bij het ongeluk kwamen 28 mensen om het leven, 22 kinderen en zes volwassenen. Beide chauffeurs bevonden zich onder de slachtoffers. Zes van de overleden kinderen hadden de Nederlandse nationaliteit. 24 kinderen, leerlingen van scholen in Heverlee en Lommel, overleefden het busdrama.

Over een half jaar worden de definitieve onderzoeksresultaten bekendgemaakt.