Ontsnapte tbs'er in cel gezet

De tbs-patiënt uit psychiatrisch centrum Oldenkotte in het Gelderse Rekken die zaterdag met geweld zijn begeleidster overmeesterde en haar daarna verkrachtte, is na zijn aanhouding in de cel gezet. Hij wordt verdacht van verkrachting en poging tot moord of doodslag op zijn begeleidster. Dat maakte het Openbaar Ministerie maandag bekend. Hij wordt dinsdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Almelo.

Tijdens een begeleid verlof in de vorm van een fietstochtje slaagde de man erin te ontsnappen aan zijn begeleidster. Dat gebeurde in het bosgebied tussen Rekken en Haaksbergen. Volgens een woordvoerder van het landelijk parket mishandelde en verkrachtte hij de vrouw, waarna hij er vandoor ging.

De medewerkster van de tbs-kliniek wist de politie te alarmeren. Na een intensieve zoekactie van enkele uren met onder meer twee helikopters, kon de ontsnapte man worden aangehouden.

Een woordvoerder van het ministerie van Justitie wilde maandag niet ingaan op details van de zaak. Wel meldde hij dat het verlof op de gangbare manier plaatshad. Ook de leiding van de kliniek wilde maandag niets zeggen.

Bron: ANP