Onrust door politie-inval Den Haag

Een politie-inval heeft dinsdagavond tot onrust geleid in de Haagse Spoorwijk. Omstanders keerden zich tegen agenten door hen te bekogelen met stenen en vuurwerk. Dat hebben ooggetuigen gemeld.

De politie zou op straat meerdere aanhoudingen hebben verricht. Een woordvoerster van de politie was nog niet bereikbaar. Eerder op de avond zei ze dat de politie op zoek was naar een verdachte die mogelijk vuurwapengevaarlijk is. Een arrestatieteam heeft een inval gedaan in een woning in de Hildebrandstraat. Volgens de regionale zender Omroep West is de verdachte via de kruipruimte van die woning naar een naastgelegen huis gegaan. Daar zou hij zijn gearresteerd. Een politiehelikopter assisteerde bij de zoekactie.

Een politieagent zag de verdachte dinsdagavond in een auto rijden en waarschuwde daarop zijn collega’s. De verdachte wordt al een tijd gezocht, omdat hij volgens de woordvoerster betrokken zou zijn geweest bij een schietpartij in de Molenwijk van vermoedelijk twee jaar geleden. Details over die zaak kon ze nog niet geven.

Bron: ANP