Nog geen uitspraak in zaak Laurens Fritz

Het onderzoek naar de dood van militair Laurens Fritz is vrijdag door de rechtbank heropend. Volgens de rechters is het onderzoek niet volledig geweest, omdat er nog een aantal zaken onduidelijk zijn. Vanwege de heropening van het onderzoek is de zaak tegen verdachte Jos van D. voor onbepaalde geschorst. Dat terwijl de rechtbank vrijdag eigenlijk uitspraak zou doen.

De rechters willen dat er onderzocht wordt of er sprake is geweest van uitwendig bloedverlies bij de militair. Ook moet meer duidelijkheid komen over het moment waarom Laurens is overleden. De 48-jarige Van D. heeft geen enkele vraag beantwoord tijdens de behandeling van de zaak.

Het lichaam van de 30-jarige Laurens werd op 16 november vorig jaar gevonden in een maïsveld achter het huis van Van D. in Herkenbosch. De militair bleek te zijn overleden aan verwondingen aan zijn hoofd en hals. In het huis van Van D. zijn bloedsporen van Laurens gevonden.

Waarschijnlijk heeft Van D. Laurens omgebracht vanwege een langlopend financieel conflict. De verdachte hield toezicht op de verbouwing van de woning van de militair en zou de rekeningen betalen. Hij verduisterde echter het geld dat Laurens hem gaf om de rekeningen te betalen.