Mogelijk verwantschapsonderzoek in zaak Milica van Doorn

Het Openbaar Ministerie wil in de coldcasezaak Milica van Doorn een grootschalig DNA-verwantschapsonderzoek uitvoeren. Dit heeft een woordvoerder maandag bevestigd aan onze redactie. Of het ook daadwerkelijk kan worden uitgevoerd is nog niet zeker. Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) moet nog onderzoeken of het DNA-materiaal van de dader hiervoor geschikt is.

Justitie heeft twee weken geleden bij het NFI het verzoek neergelegd om het DNA te onderzoeken. De uitslag laat nog even op zich wachten.

De destijds 19-jarige Milica van Doorn werd in juni 1992 vermoord nadat ze van een feestje zin Zaandam naar huis was gegaan. Haar lichaam werd gevonden in een vijver naast de Sint Jozefkerk. Uit sectie blijkt dat zij op een vreselijke manier aan haar einde is gekomen en ernstig seksueel misbruikt is.

De zaak is in 2001 opgepakt door een coldcaseteam, maar de dader is nog altijd spoorloos. De familie van Milica hoopt dat het inzetten van DNA-verwantschapsonderzoek eindelijk duidelijkheid kan geven, net als in de zaak Marianne Vaatstra. “Wij zijn erg opgelucht dat het grootschalig verwantschapsonderzoek in deze zaak heeft gewerkt. Wij hopen heel erg dat deze techniek ook gebruikt gaat worden in het onderzoek naar de moord op Milica”, laat haar zus weten aan onze redactie.