Mitros mag niet renoveren in bewoonde flats

Woningcorporatie Mitros mag geen ingrijpende renovaties meer uitvoeren aan woningen als deze nog bewoond zijn. Dat staat in een brief van het college van Burgemeester en Wethouders die woensdag aan de Utrechtse gemeenteraad verstuurd is.

Een door de gemeente ingestelde onderzoekscommissie heeft scherpe kritiek op de woningcorporatie. Het onderzoek naar Mitros is ingesteld nadat er tijdens renovatiewerkzaamheden in de wijk Kanaleneiland onverwacht op grote schaal asbest werd aangetroffen. De woningcorporatie heeft niet alleen op het gebied van de evacuatie steken laten vallen, aldus de commissie. Tijdens de renovatie is er al meer misgegaan. Zo is gebleken dat de bewoners wekenlang zonder wc, douche en keuken moesten leven. Voor het gebruik hiervan moesten zij volgens Mitros maar bij de buren aanbellen, meldt RTV Utrecht.

Het stadsbestuur bespreekt donderdagavond de kwestie tijdens de raadsvergadering. Er wordt niet verwacht dat het bestuur gaat vallen, omdat er grondig excuses is gemaakt over de gang van zaken. Daarnaast zijn veel acties die door de onderzoekscommissie geadviseerd zijn in gang gezet.